RETINOL SI, RETINOL NO… RAONS PER LES QUALS SE N’ACONSELLA L’ÚS

Quan parlem de retinol molts cops ens preocupa que sigui agressiu per a la nostra pell, motiu pel qual descartem fer-lo servir. Però, com passa amb altres principis actius, hi ha molts falsos mites i informació contradictòria en relació amb aquest compost. El retinol és un dels cinc principis actius antienvelliment més utilitzats pels dermatòlegs, i per això avui ens agradaria destapar aquests falsos mites.

El retinol és un regenerador cel·lular important que pertany a la família dels retinoides. Un dels retinoides més importants que coneixem és l’àcid retinoic. Aquest s’utilitza des de fa molt de temps en clíniques estètiques i centres dermatològics en tractaments peeling per exfoliar la part superficial de l’epidermis i afavorir la renovació cel·lular. El retinol és, però, una molècula més estable, que podem utilitzar a casa. En aquest sentit, hem de tenir ben clar que l’àcid retinoïc i el retinol no són el mateix. El retinol ens ajuda a la renovació cel·lular d’una manera més lenta que l’àcid retinoic i sense els seus efectes secundaris, com la descamació o l’envermelliment.

Tot i que no tant com l’àcid retinoic, el retinol no deixa de ser un principi actiu molt i molt potent, motiu pel qual sempre s’aconsella que es faci servir de mica en mica per comprovar la tolerància de la pell. Es recomana que la primera vegada s’apliqui en una zona petita de la cara. Si no fa reacció es pot aplicar a la resta de la cara, dos cops per setmana (sempre a la nit), i anar augmentant la freqüència i la concentració a poc a poc per tal de disminuir la possibilitat que hi hagi una reacció adversa. La concentració òptima d’ús domiciliari és d’entre 0,1% i 0,3%.

Al principi és del tot normal notar alguna petita irritació a la pell. No abandonis el tractament, perquè a poc a poc anirà desapareixent. Sigues constant, i quan hagin passat quatre o cinc setmanes veuràs els resultats! Només l’has de deixar d’utilitzar si notes cremor, picor o reacció al·lèrgica, que podrien ser degudes a un excés de concentració i/o de freqüència.

A més de renovar la nostra pell, el retinol restaura l’aspecte de la dermis, hi aporta fermesa i en millora la pigmentació. I és molt útil per prevenir l’aparició de lesions precanceroses relacionades amb la radiació ultraviolada.

El nostre consell…

SKINCEUTICALS RETINOL 0,3

Crema facial amb un 0,3% de retinol pur d’ús nocturn per allisar, reduir la irritació i unificar.

Ajuda a accelerar la regeneració cel·lular i estimula la síntesi de col·lagen per reduir l’aspecte de les línies d’expressió, les arrugues i les taques de la pell, causades pel fotoenvelliment. La seva formulació acurada preserva l’estabilitat òptima del retinol i minimitza la irritació, normalment associada a l’ús del retinol.


boton-comprar.fw

 

 

 

 

Si tens qualsevol dubte vine a la farmàcia i t’assessorarem quin és el millor tractament per tu.

Laura Fabra
Graduada en dietètica i Nutrició