Com cuidar la pell després de l’estiu

El sol, la platja i el clor deixen petjada a la nostra pell, però, saps com cuidar-la després de l’estiu? Amb una neteja, exfoliació, hidratació i nutrició pots tornar a tindre una pell suau i sana, descobreix com a continuació!

El sol pot tenir efectes negatius a la nostra pell, sobretot a l’epidermis. Per això, és important fer ús d’una protecció adequada i una exposició gradual per prevenir problemes en un futur.

Encara que tenim la capa protectora anomenada la capa hidrolítica que ens ajuda a protegir la pell dels agents externs i del risc de patir deshidratació; els raigs ultraviolats poden danyar aquesta capa i produir una deshidratació progressiva. Així que, després de l’estiu és aconsellable retornar-li a la nostra pell la hidratació que necessita.

Quins són els principals problemes que pateix la pell a l’estiu?

Un dels principals problemes que pateix la pell a l’estiu és l’exposició a les altes temperatures i el clor de les piscines. Així com la pèrdua d’humitat de la nostra pell a causa de la sal del mar. Algunes de les conseqüències poden ser:

  1. Taques:

Les taques són causades majoritàriament pel sol i són una de les causes que més preocupen actualment. A la farmàcia et podem ajudar fent-te un cribratge del tipus i qualitat d’aquestes taques. I, en funció d’això, recomanar-te el tractament adequat o derivar-te al metge si cal.

  1. Deshidratació:

A l’estiu és molt comú la deshidratació cutània per un excés de sol. A conseqüència d’això, apareix una sensació de picor o tibantor de la pell.

Davant d’aquest problema s’ha de beure més d’1,5 litres d’aigua diaris i mantenir un ambient saludable dins de casa per evitar habitacions sobreescalfades o climatitzades. A més, d’utilitzar productes d’higiene no agressius per la pell.

  1. Arrugues:

Una exposició prolongada a la llum solar danya la pell afavorint l’aparició de les arrugues.

  1. Danys estructurals a la pell:

Durant l’època estival poden aparèixer danys estructurals a la pell. Aquest problema s’ha de tractar immediatament mitjançant productes reparadors, regeneratius i tractaments específics.

  1. Pèrdua de lluminositat:

Com a conseqüència dels problemes anomenats anteriorment, la pell pateix una notable pèrdua de lluminositat. Ja no llueix com abans, sinó que es veu més apagada.

Per restaurar la pell i aconseguir una regeneració cel·lular els pílings químics poden ser de gran ajuda. En la Farmàcia sempre t’aconsellarem el millor tractament per a tu.

Com cuidar la pell després de l’estiu?

Hi ha moltes maneres d’aconseguir que la pell torni a tenir la vitalitat que tenia mesos abans. Seguidament et donem alguns consells perquè ho puguis aconseguir!

  1. Exfoliar:

El primer pas és exfoliar i netejar la pell, i gràcies a això, s’eliminen cèl·lules mortes, impureses i rugositats.

Actualment, hi ha moltes marques d’exfoliants que ajuden a regenerar noves cèl·lules fàcilment. Però, cal tindre en compte que no siguin molt agressives pel cutis. A més, depenen del tipus de pell, grassa, normals, mixtes o seques, es recomanen unes o altres.

  1. Utilitzar mascaretes:

Per nodrir la pell i reparar el cutis s’ha d’utilitzar mascaretes amb components regeneratius, olis nutritius o minerals.

El moment ideal per fer-ho és a la nit, ja que és quan tenim temps per relaxar-nos. Tingues en compte que s’han de posar les mascaretes com a mínim 20 minuts. Així que, descansa i pren-ho amb calma!

  1. Hidratar:

Aconseguir un cutis radiant implica hidratar en profunditat la pell, sigui amb cremes hidratants o sèrums. D’aquesta manera tornaràs a tindre una pell sana i radiant.

Però, no t’oblidis d’hidratar-la durant el dia i la nit!

  1. Seguir utilitzant protecció solar:

Encara que l’estiu ja s’hagi acabat i el sol no sigui tan dolent per la nostra salut, has de seguir utilitzant protecció solar. Ja que els altres mesos de l’any la radiació solar segueix estant present.

Pots optar per un factor més baix o inclús, si et maquilles, pots utilitzar una base amb filtre solar. Sigui com sigui, cal que protegeixis la pell!

  1. Cuidar-se des de dintre:

L’últim pas a seguir passa per cuidar-se des de dintre i alimentar-se correctament. En aquesta època és clau prendre antioxidants i/o consumir ingredients que aportin vitamina A, E i C. Com per exemple, la pastanaga, alguns cítrics o fruites i verdures. A més de prendre infusions de mançanilla, rooibos, menta o té verd que ajuden a regenerar la pell.