El protector solar és necessari, però en les persones que tenen dermatitis atòpica, encara ho és més.

L’exposició al sol o la sequedat del clima són factors que fan que a l’estiu augmentin les agressions a la pell. Encara que tots els tipus de dermis pateixen les conseqüències, les persones amb pell atòpica poden patir els brots d’èczema.

Normalment el sol en si no és dolent per a la dermatitis atòpica. Inclús, moltes vegades actua com a immunomodulador. La qual cosa vol dir que regula les nostres cèl·lules de defensa i en algunes malalties ajuda a disminuir la picor i els brots.

Però, hem de fer les coses bé i protegir-nos adequadament per prevenir problemes futurs.

 

Que és la dermatitis atòpica?

La dermatitis atòpica, també conegut com a pell atòpica, és un trastorn que provoca la pell i picor. Aquest problema és bastant freqüent en nens, però ho pot patir qualsevol persona.

A més, és crònica i sol exacerbar-se periòdicament i pot manifestar-se juntament amb asma o amb rinitis al·lèrgica.

Per aquest problema no s’ha trobat una cura. Però, els tractaments i les mesures de cura personal poden alleujar la picor i prevenir nous brots. Per exemple, és útil evitar els sabons forts, humectar la pell de manera regular i aplicar cremes o ungüents medicinals.

 

Com puc prendre el sol de forma segura?

Si vols prendre el sol ho hauràs de fer de forma segura, i més si pateixes aquest problema. Segueix aquestes pautes!

 • Encara que utilitzis un factor solar molt alt, no estiguis molta estona al sol.
 • Evita l’exposició solar entre les 12h i les 16h.
 • Segueix les instruccions d’aplicació dels protectors solars
 • No exposis al sol a nens menys de 3 anys
 • Utilitza un producte que protegeix en front de la radiació UVB I UVA.
 • Utilitza el protector solar inclús en els dies nuvolats
 • Davant qualsevol canvi en taques o pigues, acudeixi a l’especialista
 • Triï un protector solar adequat a cada tipus de pell
 • Protegeix la pell, el cap i els ulls de la radiació solar.
 • Extremi les precaucions en les zones més sensibles.

Com ha de ser la crema solar en els casos de dermatitis atòpica?

A l’hora de seleccionar la crema solar, és triar aquells aptes per a pells atòpiques. Ja que s’ha d’aplicar crema, no sols per protegir la pell del sol, sinó que per tractar la dermatitis atòpica.

T’has de fixar molt bé que en l’envàs hi hagi la paraula hipoal·lergogen. Això, significa que el protector solar ha estat formulat específicament per a minimitzar el risc d’al·lèrgia.

També recomanem que a més tingui agents hidratants, calmants, protectors i vitamina E. D’aquesta manera, s’evitaran brots. Recorda però, evitar protectors solars que contenen perfums i alcohol, ja que, poden causar al·lèrgies i sequedat.

A més, hauràs d’utilitzar una crema solar amb un factor de protecció molt alt (50+) que hauràs d’aplicar 20 o 30 minuts abans d’exposar-te al sol. I, cada 2 hores tornar-la a aplicar o després de cada bany.

Per últim, cal que et fixis en la consistència. Ja que aquestes cremes són més hidratants, per la qual cosa la sensació de comoditat és molt major en aquest tipus de pell.

Si no utilitzes els protectors adequats poden aparèixer reaccions d’hipersensibilitat o al·lèrgia que podrien desencadenar brots atòpics.

Però no t’oblidis que cal dutxar-se després d’anar a la platja i la piscina. D’aquesta manera s’eliminen les restes de protector solar, sal i clor. I, després, cal hidratar la pell amb productes específics per la dermatitis atòpica de manera generosa.

 

Productes recomanats:

 • Protector Solar Fluid Cream Heliocare 360º Sunscreen (50 Ml)

El protector Solar Fluid Cream Heliocare és una protecció solar molt alta amb escut booter multidefensa d’ampli espectre. Té una textura de fluid cremós, per a tota mena de pells. S’ha d’aplicar uniformement sobre la pell neta, abans de l’exposició solar i renovar sovint.

 

 • Avene fluid mineral spf 50+ (40 ml)

El protector Avene fluid mineral spf 50+ es ideal per a pells atòpiques.